Лидл дарява 170 000 лева на граждански организации

Дарението е по програмата на компанията „Ти и Lidl за по-добър живот“, чийто фонд достигна 715 000 лв.

Лидл дарява 170 000 лева на граждански организации | StandartNews.com
  • Събраният фонд от 2017 г. до момента достигна 715 000 лева

170 000 лева е фондът, който Лидл България ще дари през 2021 година за реализирането на социално значими проекти в цялата страна. Сумата беше събрана в рамките на четвъртото издание на най-голямата социално отговорна инициатива на компанията - „Ти и Lidl за по-добър живот“. С натрупаните средства от тази година, общият фонд в полза на обществото достигна 715 000 лв.

Сумата, която Lidl ще дари в тазгодишното издание на инициативата, е събрана в периода 13 май – 10 юни, по време на който за всеки касов бон компанията отделяше по 3 ст. Лидл България благодари лично на своите клиенти, като раздаде на над 100 000 от тях карта на въздействието - с информация за постигнатите резултати, разпределен ресурс и принос до момента. За периода 2017–2019 година компанията е подкрепила 73 проекта на граждански организации, оказали позитивно въздействие върху 256 939 души във всички региони на страната.

„Нашият основен стремеж в Lidl e с всяко свое действие да заявяваме ангажиментa си към нашето по-добро утре. Вярваме в силата на гражданската енергия като двигател на позитивна промяна и затова сме насочили ресурс именно в подкрепа на местните общности в страната. Заедно за три години успяхме да допринесем за по-пълноценния начин на живот на над 250 000 души в цяла България. Предстои и тази година за четвърти път да открием най-стойностните идеи сред кандидатствалите и да реализираме нови устойчиви и социално значими проекти“, каза Милена Драгийска, главен изпълнителен директор, Лидл България.

До 28 юни граждански организации от цялата страна имаха правото да кандидатстват за финансиране на проекти, като бяха подадени 139 проекта от 66 населени места. Следващият етап от програмата е разглеждането на всеки един от проектите, като те ще преминат комплексен процес на оценяване. Кандидатурите ще бъдат проверени по административни критерии, след което ще бъдат оценявани от жури с опит и експертиза по оценка на подобни проекти. В третия етап проектите ще преминат преглед от служители на Лидл България. Разделени по тематични области, подадените проекти тази година са – 35 за околна среда, 66 за образование и 38 за култура и историческо наследство. Всеки одобрен проект ще получи финансиране до 10 000 лв. и трябва да бъде реализиран в срок от 8 до 12 месеца след получаване на средствата.

Програмата се реализира в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум. Повече информация за инициативата вижте на: www.corporate.lidl.bg/ti

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай