Летище София получи терен за модернизиране на пистите

Правителството направи промени в капитала на "АДИС"

Летище София получи терен за модернизиране на пистите | StandartNews.com

София. Правителството даде на Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение" управлението върху част от имот – публична държавна собственост, в района източно от Терминал 2 на Летище София. Предприятието получава право на строеж на нов летищен комплекс и пътна връзка. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Необходима е цялостна модернизация на пистите и изграждането на нов комплекс на друга площадка на територията на летището. Това става ясно след анализ на състоянието на настоящите диолокационни комплекси.

Правителството взе решение и да продаде на търг с тайно наддаване имот в местността „Сръбчето" край Русе, предоставен за управление на ДП „Транспортно строителство и възстановяване".

Имотът е с площ 11,9 дка. В него има построени 10 промишлени, производствени, складови и селскостопански сгради, както и сгради за енергопроизводство, водоснабдяване и канализация.

Имотът не е необходим за изпълнението на основната производствена дейност на предприятието и не се използва от 2002 г. досега, посочват от пресцентъра на правителството и уточняват, че има има разходи за опазването на имота.

За едновременно намаляване и увеличаване капитала на „Агенция дипломатически имоти в страната" ЕООД (АДИС) реши още правителството.
Имот от ведомствения фонд на МВнР, който не е подходящ за задоволяване на жилищни нужди, но може да бъде използван като офис, ще бъде апортиран в капитала на дружеството.

Капиталът на „АДИС" ще бъде намален със стойността на правото на собственост върху друг апартамент, подходящ за живеене.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай