Събота,

Летище София получи сертификат за безопасна здравна зона

От: Иван Ватахов -
895
Летище София получи сертификат за безопасна здравна зона
A
A
A

Летище София потвърждава ангажимента си към пътници и посетители да предлага обслужване съгласно последните хигиенни и здравни норми. След лятото на пандемичната 2021 г. това е  вторият път, в който столичното летище е сертифицирано като безопасна за здравето среда от Международния съвет на летищата (ACI), съобщават от аерогарата.

Сертификатът е базиран на процедури на авторитетни международни организации като ICAO и EASA, като взима предвид също и добрите практики на здравни организации в Европейския съюз.

Сертификацията признава усилията на летище София в прилагането на хигиенни и организационни практики, които да гарантират здравето и безопасността на пътници, гости и служители. Дейности като почистване и дезинфекция, осигуряване на социална дистанция, здравен контрол, активна комуникация на прилаганите мерки сред заинтересованите страни са само част от летищните практики, които са влезли в обхвата на оценъчния процес.

„Отнасяме се с внимание към средата на летището и се стремим да сме безопасно за здравето място с ежедневна грижа към пътниците. Сертификацията от Международния съвет на летищата е признание за тези усилия“, коментира Хесус Кабайеро – главен изпълнителен директор на летище София.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com