Куриерски фирми начислявали допълнителни такси

Прокуратурата разпореди проверка

Куриерски фирми начислявали допълнителни такси | StandartNews.com

Софийска градска прокуратура е възложила незабавна проверка по реда на надзора за законност.

Поводът за нея е необходимостта от предприемане на мерки за предотвратяване на незаконно облагодетелстване от страна на некоректни търговски субекти, извършващи спедиторски, куриерски и други подобни дейности, свързани с доставки на пратки на територията на столицата.

Към настоящия момент е установено, че на интернет сайт, предлагащ доставка на стоки чрез куриер, неправомерно се начислява допълнителна такса. Посочва се нейната цена и уточнение – за обработка на плащане при доставка в брой, както и периода на повишен риск от Covid-19.

Проверката следва да продължи през целия период на обявеното извънредно положение в страната. Контролните органи ще установяват наличие на некоректни практики, чрез които потребителите се задължават да плащат неправомерни допълнителни такси.

При констатиране на порочни практики следва да бъдат съставени актове за установяване на административни нарушения и да се сезира прокуратурата. Разпоредено е извършване на проверки на всички фирми, извършващи куриерски и спедиторски услуги в гр. София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай