Петък,

Криптовалута скочи с 50% след туит на Мъск

От: Пламен Вълков -
Криптовалута скочи с 50% след туит на Мъск
A
A
A

Криптовалутата Dogecoin поскъпна с над 50%, след като Илон Мъск пусна туит с една единствена дума - "Doge", без да направи по-нататъшни коментари.

В следващ туит малко по-късно той написа: "Dogecoin е криптовалутата на хората".

Dogecoin е цифрова валута, измислена от софтуерните инженери Били Маркус и Джаксън Палмър, която е забавна и без традиционни банкови такси.

 

Шефът на "Тесла" (Tesla) даде своята подкрепа за Dogecoin и по-рано тази седмица (на 1-ви февруари), когато Илон Мъск каза, че Dogecoin е "направена на шега, за да се подиграе очевидно с криптовалутите, но съдбата обича иронията и често, както един мой приятел казва, най-ироничният резултат или бих казал най-забавният резултат би бил, че Dogecoin ще стане валутата на земята в бъдеще".

Заедно с друга криптовалута Ripple (XRP), цената на Dogecoin беше повишена рязко през последните няколко дни от армия последователи, базирани на форум WallStreetBets на Reddit, чрез който наскоро групи малки индивидуални инвеститори започнаха координирана атака за покупка на акции на търговеца на видео игри GameStop.

След днешните туитове на Мъск цената на Dogecoin скочи за кратко с над 50%, след което върна леко назад, но все още нараства в рамките на деня с цели 40 на сто. От началото на годината цената на Dogecoin се увеличи с над 650%, според данни на CoinDеsk.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички