Край! Автомобилен гигант спира бензинови и дизелови коли в Европа

Какво следва

Край! Автомобилен гигант спира бензинови и дизелови коли в Европа | StandartNews.com

Голяма новина от Тойота! Автомобилният гигант взе съдбовно решение за бъдещето на компанията.

Японската марка ще спре да произвежда бензинови и дизелови коли за европейския пазар от 2035 г. и ще се фокусира върху производството на електрически превозни средства.

Въпреки че Toyota признава, че изостава от конкурентите си в производството на електрически превозни средства, марката няма да отстъпи. Компанията планира да създаде линия електрически модели за различни сегменти, пише GlasNews.

Toyota каза, че производството на хибриди и автомобили ще продължи през следващото десетилетие. До 2030 г. марката ще произвежда 1,7 милиона електрически превозни средства годишно.

Поради забраната за автомобили с ICE в Европа от 2035 г. Toyota вече няма да произвежда такива автомобили за този пазар, съобщи сайтът Automobilwoche. В същото време водородните модели не са приоритет, тъй като станциите за зареждане с водород са рядкост в европейските страни.

Освен това Toyota не поддържа стандарта за емисии Euro 7, който беше предложен от Европейския съюз. Представители на марката смятат, че производството на бензинови и дизелови автомобили в съответствие с тези стандарти ще стане твърде скъпо.

Главният оперативен директор на Toyota за Европа Мат Харисън каза, че марката ще произвежда само електрически превозни средства за Европа от 2035 г. Производителят ще се фокусира и върху производството на батерии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай