Вторник,

Коя е страната рай за работа навън

От: Редактор -
Коя е страната рай за работа навън
A
A
A

Почти една четвърт от трудовите мигранти в света избират да се преместят в Канада за работа. Респондентите също така намират САЩ, Австралия и Германия като привлекателни страни за работа, според съвместно проучване на BCG и „The Network“ „Анализ на глобалния пазар на таланти – физически и виртуален“.

„Канада се превърна в най-привлекателната страна за работниците мигранти, изпреварвайки САЩ“, се казва в изследването. Според него страната е избрана от 24% от анкетираните.

В подобни проучвания през 2014 и 2018 г. Канада се класира на трето място по популярност сред трудовите мигранти, а на първо място – традиционно САЩ. През 2020 г. САЩ стават втората най-привлекателна държава, като 20% от анкетираните са я посочили, а също толкова предпочитат Австралия. Около 19% биха се преместили да работят в Германия, по 14% във Великобритания или Япония.

“Въпреки че все по-малко респонденти са готови да емигрират в друга държава, те са ентусиазирани да работят за чужда компания, докато остават вкъщи. 57% от анкетираните заявяват, че предпочитат дистанционна работа в чужда компания и сред тази група САЩ отново излизат на първо място, измествайки Канада”, казват експерти, уточнявайки, че именно ИТ и цифровите технологии са особено отворени за виртуално наемане.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички