Събота,

Кой е вторият бизнесмен с жалба до Манолова

От: стандарт -
Кой е вторият бизнесмен с жалба до Манолова
A
A
A

Вторият бизнесмен, излязъл открито да говори пред парламентарната комисия по ревизията за рекета на управляващите в България - Павел Стоименов, също като Светослав Илчовски е едър зърнопроизводител и зеленчукопроизводител.

Компанията, чийто управител е той, е известна в сектора - „АГРО-БЕЛ 2001” ЕООД. Стоименов притежава голяма складова база за пресни зеленчуци в село Брест. Новият свидетел в комисията на практика е най-големият зеленчукопроизводител в България.

Основната част от бизнеса му е съсредоточен в Плевенско.

 

 

Името на Стоименов нашумя преди 6-7 години. Тогава бе направен опит да му бъде откраднат документално целият бизнес за десетки милиони левове на година с фиктивен договор за покупко-продажба. В резултат на разкритието на измамата селскостопански асоциации внесоха в Народното събрание промени, които да предотвратят подобни далавери.

Компанията на Стоименов обработва близо 70 000 дка земя в Северна България. Той твърди, че със зеленчуци зарежда всички магазини в България.

Стоименов заяви, че има доказателства за корупция, като това дори засяга националната сигурност на страната.

„Лично аз донесох 1000 гласа на ГЕРБ и на Емануил Манев“, каза жалбоподателят в Комисията по ревизията Стоименов. Той разказа как ледите му започнали след като започнал да наема земеделски земи в Стара Загора. „Бяха ни запалени офисите. Беше ни запалени къщата на една от нашите служителки. Имаше заплахи за убийства. Наложи се да изнасям част от бизнеса в Гърция заради Ангелов “, каза Стоименов, който бе нападнат от депутати на ГЕРБ, които се опитаха да го заглушат.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички