Кока-Кола ХБК България с престижна награда

В престижния конкурс "Най-зелените компании в България" Кока-Кола ХБК България спечели второ място в категория "Хранителна индустрия"

Кока-Кола ХБК България с престижна награда | StandartNews.com

Кока-Кола ХБК България бе отличена за своите дейности, насочени към устойчивото развитие и опазването на околната среда, в престижния конкурс "Най-зелените компании в България", организиран от b2b Media. Компанията спечели второ място в категория „Хранителна индустрия, сектор „услуги”, търговия и селско стопанство“. Конкурсът се провежда за девета поредна година и оценява най-зелените компании от всички сфери на икономиката, опериращи в България.

„За нас, Кока-Кола ХБК България, тази награда е огромно признание. Устойчивото развитие е в сърцето на всичко, което правим. Гордеем се много с постижения в сферата на екологично съобразния бизнес, като през изминалата година успяхме да спестим 29 милиона литра вода, рециклирахме 95% от отпадъците в нашите производствени центрове, намалихме теглото на опаковките си от 5 до 7 грама, инвестирахме в енергийно ефективни хладилници, с които спестихме много енергия. Най-много се гордеем с факта, че служителите ни посветиха 556 работни дни на  доброволчество по каузи, в които вярват“, коментира Ива Михова-Митровска, мениджър "Регулаторни въпроси и връзки с обществеността" на компанията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай