Неделя,

Кока-Кола инвестира още 200 000 лв. в малкия бизнес у нас

От: Стандарт -
Кока-Кола инвестира още 200 000 лв. в малкия бизнес у нас
A
A
A
  • Системата на Кока-Кола в България инвестираоще 200 000 лв. в малкия бизнес у нас
  • Втората фаза на кампанията „Магазинчето на квартала“ ще подпомогне още 1200 малки квартални търговски обекта

Системата на Кока-Кола в България продължава успешнатаинициатива, стартирала през миналата година, с която подкрепя малките търговци в страната в справянето им с икономическите последствия от пандемията COVID-19.След успеха на първата фаза и положителния отзвук, както от потребителите, така и от собствениците на квартални магазини в цялата страна, коитополучиха подкрепа за бизнесите си,Кока-Кола продължава с подкрепата на местните общности в България.Само преди дни „Магазинчето на квартала“ получи признание и от професионалната гилдия, като спечели бронзово отличие в категория „Промоции“ на престижните награди за маркетингови комуникации Effie Awards.

Инвестицията във втората фаза на „Магазинчето на квартала“ е в размер на 200 000 лв. и ще обхване 1200 магазина в цялата страна. Търговските обекти ще получат инвентар, който ще облагороди бизнеса им, ще привлече нови клиенти и ще подпомогне задържането на старите. Търговските представители на Кока-Кола ХБК България отново ще инвестират и професионалната си експертиза и натрупан опит и ще подпомогнат собствениците на малки магазини с ценни съвети за това как да направят обектите още по-привлекателни за потребителите от кварталите, в които се намират.

“С тази кампания Кока-Кола ни помогна да направим магазина още по-приветлив и цветен, а пазаруването за нашите клиенти приятно и интересно‘‘, споделя управител на търговски обект в Бургас.

“Благодарение на „Магазинчето на квартала“, получихме чадъри, козирки и кошници, с които нашият обект стана по-видим и привлекатален. Клиентите ни влизат с усмивка и пазаруват с настроение“, казва собственик на квартален магазин във Видин.

Кампанията „Магазинчето на квартала“ стартира миналата година и обхвананад 500 селектирани малки търговски обекта в цялата странакато част от един приоритети на Системата на Кока-Кола в България- подпомагането на местните общности и клиентите, с които работи и за които е дългогодишен и доверен бизнес партньор. Икономическото въздействие на Системата на Кока-Кола у нас се изразявав добавена стойност от 654 млн. лева, което е общо 0,6% от БВП на страната. На всеки лев, изразходван за напитка на Кока-Кола, 70 стотинки остават в местната икономика. Системата поддържа 16 200 работни места по цялата си верига на стойност, което е около 0,5% от общата заетост.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички