Събота,

КНСБ скастри правителството, какво липсва в антикризисния пакет

От: Агенция Стандарт -
1235
КНСБ скастри правителството, какво липсва в антикризисния пакет
A
A
A

В антикризисния пакет на правителството няма реални мерки, които да са в подкрепа на доходите на хората. Това заяви в "Още от деня" Любослав Костов от КНСБ след края на днешното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

"Основната ни критика не е към това, което има в пакета мерки, а към това, което не се предлага - да няма нито една мярка, която подкрепя доходите на хората е странно - няма промени в косвените данъци, няма нищо за заплатите в обществените сфери, няма нищо за минималната работна заплата." - заяви той.

Според Костов правителството не трябва да чака 2023, за да вдигне рязко минималната работна заплата до 50% от средната, а повишението да стане поетапно - с още една стъпка през тази година.

Освен това, според изчисленията на КНСБ, инфлацията е натрупала достатъчно приходи в бюджета и е възможно пакетът от антикризисни мерки да е значително по-голям - до 3-3,5 млрд. лв.

От синдиката подкрепят увеличението на данъчното облекчение за младите семейства с деца. Според КНСБ 0% ДДС на хляба и помощта от 25 ст. за литър гориво няма да окажат никакъв ефект.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Кнсб