Клиентите на VIVACOM с достъп до "облак"

Клиентите на VIVACOM с достъп до "облак" | StandartNews.com

Българският телеком обяви партньорството си с швейцарската компания pCloud

Приложението VIVA pCloud стартира на 15 февруари

Първото по рода си партньорство в ИКТ сектора вече е факт. VIVACOM обедини сили с швейцарската компания с български корени - pCloud, в предоставянето на ексклузивно облачно пространство и ултрабърза интернет връзка. Водещият български телеком и клауд компанията, лидер на българския пазар, представиха своето приложение VIVA pCloud. То дава на потребителите на VIVACOM достъп до 128 GB облачно пространство, като част от избрани планове от тарифните линии Smart и iTraffic. За клиентите на всички останали планове на VIVACOM, VIVA pCloud 128 GB ще се предлага с месечен абонамент от 2,99 лв./месец.

Като основни мотиви за иновативното сътрудничество партньорите посочиха своята обща мисия да предложат неограничени възможности за комуникация на своите клиенти и да им предоставят достъп до техния виртуален свят, където и когато пожелаят.
"Партньорството ни с pCloud е поредното доказателство, че VIVACOM като модерна и отворена към иновациите компания е ориентирана към клиентите и се стреми винаги да им предложи точно това, което е най-необходимо и важно за тях", заяви Стефан Хинков, старши мениджър "Услуги за частни клиенти" във VIVACOM.

"80% от случаите, когато човек изгуби информацията си, са: 44% - забравени смартфони, 25% - откраднати, и 31% - унищожени телефони. С VIVA pCloud нашите клиенти могат да избегнат всяка една от тези ситуации", допълни Туньо Зафер, главен изпълнителен директор на pCloud.

Приложението може да бъде свалено от VIVA Apps на всяко Android устройство, a предоставеното пространство от 128 GB позволява на потребителите да увеличат паметта на телефона си до 16 пъти и да имат винаги свободно пространство за своите файлове. Клиенти с iOS устройства могат да се възползват от услугата, след като свалят приложението от Apple AppStore и се регистрират преди това на сайта www.pcloud.com/vivapcloud. Г-н Зафер спомена, без да дава обещания, че съвсем скоро pCloud ще се появи и за мобилни устройства с Windows OS.

Двете компании заявиха, че в зависимост от резултатите от сътрудничеството планират по-мащабно партньорство, насочено към решения за българския бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай