Китайска фирма с 2000 магазина иска наше кисело мляко

Китайска фирма с 2000 магазина иска наше кисело мляко | StandartNews.com

Велико Търново. Китайската национална телевизия е готова да излъчва рекламни клипове за България на всеки час, стана ясно по време на срещата между представители на китайския бизнес, Българо-китайската търговско-промишлена палата у нас и областният управител на Велико Търново Георги Рачев.

Директорът на шанхайската фирма за внос на храни „Шанхай Жиаху Интернационал Трейдинг" Брус Лии и заместник-директорът на компанията са заявили интерес към българското розово масло и към киселото мляко. Предприятието им е създадено през 1998 г. и е сред водещите в търговията за внос на храни в Китай и разполага с мрежа от повече от 2000 магазина в азиатската страна. Фирмата разполага с два големи склада в Шанхай и Пекин и има договори за внос на качествени храни от редица европейски държави. Целта на посещението им в България е да сключат договори и с български фирми. Според г-н Лии, в България има интересни стоки, които биха имали успех на китайския пазар. Фирмата има сериозен маркетингов отдел, който презентира българските стоки по интересен начин с народни носии, нестинари и традиционни музикални инструменти.

Вече са проведени разговори с Китайската национална телевизия за излъчването на рекламни клипове за България на всеки час. Подобна презентация на страната ни обаче струва скъпо, за което ще бъдат търсени спонсори у нас.

Фирмата на г-н Лии предпочита стоките от Европа да бъдат внасяни без опаковка, тъй като китайците имат завишени изисквания към визията на продукта. Поради тази причина в безмитната зона на Шанхай има изградена фабрика за опаковане на внесените стоки. Също в безмитните зони е предвидено да бъде направено изложение на български фирми, които ще заплатят минимална такса за участие и презентиране на стоките.

Страната ни също се интересува от азиатските пазари и България често отправя поглед към Китай, каза областният управител по време на срещата. Той запозна представителите на фирмата с производствения потенциал на Област Велико Търново и възможностите на летището в Горна Оряховица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай