Четвъртък,

Хотелиерите с отстъпки за българите в чужбина

От: Стандарт -
Хотелиерите с отстъпки за българите в чужбина
A
A
A

Отстъпки за българите, които живеят в чужбина, обещават хотелиери. Целта е сънародниците ни да изберат България за ваканцията си. "Всеки клиент е ценен, но българските гости са най-ценни и важни за членовете на  на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). Затова и въпреки пандемията и трудностите, които изпитва браншът, започваме нова кампания за привличане на българите зад граница на ваканция у нас, подкрепена от Министерство на туризма", заяви председателят на организацията Георги Щерев.

Като част от кампанията "Очакваме ви у дома" ще бъдат предоставени карти за отстъпки на българи, живеещи в чужбина, независимо дали са част от историческите малцинства или от икономическите мигрантски вълни. Те ще дават право на своите притежатели да се възползват от отстъпки в различни обекти, които са членове на БХРА или нейни партньори, обясни Щерев.

Над 2 милиона българи живеят извън границите на родината. "От БХРА искаме да покажем на тези наши сънародници, че се гордеем с техните усилия да съхранят езика и корените ни. Затова като организация искаме да поканим тези българи, независимо дали имат национален паспорт или само българско самосъзнание, да почиват в родината. Според нас обществената роля на организации като БХРА с над 3000 членове е именно да обединява", обясни Щерев.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички