КФН одобри новия борд на борсата

КФН одобри новия борд на борсата | StandartNews.com

София. КФН одобри Димо Спасов, Гергана Беремска-Караджова и Иван Кутлов за членове на Съвета на директорите (СД) на фондовата борса, избрани на извънредно общо събрание на 14 януари.

 

Акционерите прекратиха предсрочно мандата на досегашните членове на СД Асен Ягодин, Васил Големански и Георги Български. Решението е на Министерството на финансите, което държи над 50% от капитала на БФБ. Иван Такев и Любомир Бояджиев остават в СД.

 

Гергана Беремска-Караджова е била изпълнителен директор на Търговска банка Д АД от април 2013 г. до ноември 2013 г. От юли 2008 г. е била в УС в банката. От 1994 до 2008 г. е работила в МФ, като в края е била държавен съкровищник. Тя е била и член на СД на Централен депозитар от 1996 до 2008 г.

 

Димо Спасов е председател на УС на ББР от 2013 г. Също от 2013 г. е председател на СД на Национален гаранционен фонд. Преди това е бил директор в дирекция "Трежъри" в ПИБ, директор дирекция "Управление на активи" в ПИБ, и портфолио мениджър в Ти Би Ай Асет Мениджмънт. От 1999 до 2005 г. е работил в БНБ.

 

Иван Кутлов има 18-годишен опит в ОББ, БКК и ШЕЛ-България. Той е член на СД на Българска дилърска асоциация, член на Регламентния комитет на СОФИБОР, член на Резервния обезпечителен фонд на БНБ. В момента е началник на управление "Трежъри" в ОББ и член на Борда на директорите на ОББ Асет Мениджмънт АД.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай