Сряда,

Kaufland посреща 30 младежи в лятното издание на практикантската си програма

От: Стандарт -
689
Kaufland посреща 30 младежи в лятното издание на практикантската си програма
A
A
A
  • Участниците ще могат да се запознаят отблизо с работата и дейностите във всички сектори в един хипермаркет на веригата

Kaufland България посреща 30 младежи в новото издание на своята лятна практикантска програма, която започва през месец юли. Кандидатстването е вече отворено и желаещите да се включат в нея могат да го направят на кариерния уебсайт на компанията: www.kariera.kaufland.bg

Участниците в лятната практикантска програма на Kaufland България са ученици в 11 и 12 клас, които са навършили 18 години. По време на своята практика младежите ще могат да се запознаят отблизо с дейността на всички сектори на работа в 15 хипермаркета на търговската верига в 15 града у нас: Асеновград, Благоевград, Ботевград, Велико Търново, Враца, Горна Оряховица, Добрич, Казанлък, Карлово, Монтана, Перник, Петрич, Силистра, Хасково и Ямбол.

В рамките на лятната си практика учениците придобиват своите първи практически професионални умения и получават атрактивно месечно заплащане. Обучението им в хипермаркет на Kaufland е с продължителност от 210 часа и се провежда по време на лятната ваканция. Всеки участник има възможност да придобие реална представа за работното ежедневие във филиалите на Kaufland България и какви са основните дейности и процеси, които се извършват там. Сред основните практически задачи на учениците са активната комуникация с клиенти, приемане и предаване на поръчки, регулярни проверки на свежестта и качеството на предлаганите продукти, контрол на сроковете на годност и поддръжка на безупречния вид на хипермаркета. Освен интересната работа, практикантите са в постоянен контакт с утвърдени професионалисти от екипа на Kaufland. През цялата програма те ще имат ментори - ръководители на съответния отдел в магазина – и възможност за изграждане на професионална мрежа с контакти, още докато са в училище.

Kaufland България провежда и развива своята практикантска програма в продължение на 6 години, като всяка година между 70 и 100 ученици преминават през нея. Тя е част от редица обучителни инициативи на компанията, създаващи по-силна връзка между образованието и бизнес практиката. В началото на този месец компанията обяви четвъртото издание на програмата „Управители на бъдещето“, насочена към завършващи студенти с малък или без никакъв професионален опит, както и „Търговска академия 2022“ – иновативна програма, която цели да подготви бъдещите търговци в компанията. Kaufland България е и сред първите компании в страната, която партнира на програма за дуално обучение на гимназисти.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички