Събота,

Караниколов със съвети към бизнеса в Стара Загора

От: Стандарт -
Караниколов със съвети към бизнеса в Стара Загора
A
A
A

Съвети към бизнеса в Стара Загора ще даде в понеделник министърът на икономиката Емил Караниколов по време на втората дискусия от кампанията на „Стандарт” „Заедно срещу кризата”. Икономическият екип на правителството ще отговаря час и половина на въпросите на най-големите компании в областта.

ВИЖ ОЩЕ: Живко Тодоров: Зона "Загоре" чака нови инвеститори

Форумът „Стара Загора срещу кризата” е в подкрепа на предприемачите и усилията им за справяне с тежката икономическа криза в резултат на пандемията от COVID-19. На 6 юли в Града на липите ще пристигнат министърът на икономиката Емил Караниколов, шефът на Българската агенция за инвестиции /БАИ/ Стамен Янев, изпълнителният директор Агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия Бойко Таков, Момчил Ройнев, председател на УС и изпълнителен директор на Агенцията за експортно застраховане, Антоанета Барес, изпълнителен директор на „Национална компания индустриални зони”.

Мерките на правителството за закрила на работната сила ще представи заместник-министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова. В дискусията ще участват зам.-председателя на НС Емил Христов, депутатите от Стара Загора, кметове от региона.

Какви са проблемите на фирмите и как да се решат, за да не губят те потенциала си и да не закриват работни места, ще е основен акцент на дискусията. Министър Караниколов ще представи различните мерки и финансови инструменти, които предлага държавата, а собствениците и изпълнителните директори на най-големите компании в областта ще имат възможността да кажат какво в тях трябва да се коригира, за да станат те по-достъпни за компаниите.

Как ще се насърчават инвестициите в условията на свито производство заради пандемията и как ще се защитават износителите при възможни забавяния на плащанията от страна на контрагентите, ще съобщят Стамен Янев и Момчил Ройнев. Бойко Таков пък ще представи възможностите за финансиране и различните програми специално за малките и средни предприятия, които са гръбнакът на икономиката.

Специален акцент ще е новата индустриална зона „Загоре”, която до средата на юли ще бъде завършена.

След дискусията ще се състои специална церемония „Героите на моята Стара Загора”, в която ще бъдат отличени хората, които бяха на първа линия в Града на липите по време на извънредното положение, големите дарители в града, хора на културата и духа. Инициативата е продължение и надграждане на кампанията „Моят град – 10 причини да остана в него”, която „Стандарт” провежда от две години..

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички