Кандидатстват и класират за обществени поръчки в интернет

Кандидатстват и класират за обществени поръчки в интернет | StandartNews.com

Велико Търново. Българската търговско-промишлена палата приема като положително намерението на управляващите в бюджет 2014 да бъде заложено 10-процентно съкращение на служителите в държавния сектор. Според председателя на БТПП Цветан Симеонов това е един от пътищата за усъвършенстване работата на администрацията.

„Логиката е в това услугите в публичния сектор да станат малко по-интензивни. Имаме чувството, че с идването на това правителство, се създадоха някои нови институции, а стари не се закриват. Смятаме, че пътят не е разширяване на щата, обратното, пътят е съкращаване на бройките, по-висока квалификация на обслужващия сектор, електронно правителство", каза той. Според Симеонов няма опасност освободените да отидат в сивия сектор, тъй като те са високообразовани и квалифицирани и ще бъдат приети от частния сектор.

Инфраструктура, транспорт и местни данъци са най-големите проблеми за великотърновските фирми, сочи анкета на Българската търговско-промишлена палата, направена сред местния бизнес. Фирмите обаче показват удовлетвореност от услугите на местната администрация, но бизнесът не е доволен от прозрачността в обществените поръчки и начина на тяхното провеждане. В момента се обсъждат промени в закона за обществените поръчки, като една от промените ще бъде ограничаване на възможностите на администрацията да манипулира обществените поръчки. От Българската търговско-промишлена палата са предложили кандидатстването и класирането на фирмите да става по електронен път през интернет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай