Кампанията на МЕТРО „Ваксина с кауза“ продължава и през ноември

3000 са се ваксинирали през септември в центровете на територията на магазините

Кампанията на МЕТРО „Ваксина с кауза“ продължава и през ноември | StandartNews.com

Близо 3000 души са ваксинирани в центровете на територията на магазините на МЕТРО България през септември. Дарената сума за каузата на фондация BCause Фонд #ЗаДецатаНаГерои медици и учители, загинали в битката с Covid-19 е над 7000 лв.

Близо 3000 души са ваксинирани в центровете на територията на магазините на METRO България през септември. Пунктовете ще продължат да работят до края на ноември и са едни от малкото, които осигуряват възможност за ваксинация през почивните дни. От началото на септември всеки гражданин, избрал да получи своята ваксина в разположените допълнителни центрове в обекти на веригата, получава ваучер на стойност 20 лв. Над 350 души от ваксинираните избраха  да го дарят за каузата на фондация BCause Фонд #ЗаДецатаНаГерои медици и учители, загинали в битката с Covid-19, подкрепяна от МЕТРО България. За улеснение на получилите ваксина на „Вход клиенти“ в търговските обекти са разположени специално обозначени за целта кутии. Ваучерите могат да се използват и за пазаруване в магазините на веригата.

„Горди сме с подкрепата си за каузата на фондация BCause и с възможността да подпомогнем децата на героите на първа линия в битката с пандемията, пред чийто подвиг се прекланяме. За нас също така над всичко е здравето на  клиентите, партньорите и доставчиците ни. Затова решихме да удължим работата на ваксинационните центрове на територията на МЕТРО България с още два месеца. Чувстваме отговорност да подкрепим цялото общество като развиваме възможностите за улеснен достъп до ваксините срещу коронавирус“, каза Никола Готрон, изпълнителен директор на МЕТРО България.

Ваксинационните центрове на МЕТРО България са в партньорство с Министерството на здравеопазването и регионалните здравни инспекции в София, Пловдив, Бургас, Велико Търново и Варна.

Пунковете в петте града ще работят през октомври и ноември, както следва:

гр. София, магазин МЕТРО на бул. Цариградско шосе 7-11 км – от петък до неделя, от 10:00 до 18:00 часа

гр. Пловдив, магазин МЕТРО на бул. "Санкт Петербург" 135 – от петък до неделя, от 10:00 до 18:00 часа

гр. Варна, магазин МЕТРО в район "Вл. Варненчик", ул. "Атанас Москов" 2 – ОТ 15.10.2021г. от петък до неделя, от 10:00 до 18:00 часа

гр. Велико Търново, магазин МЕТРО на бул. "България" 78 – събота от 10:00 до 14:00 часа

гр. Бургас, магазин МЕТРО на бул. "Стефан Стамболов" 103 – от понеделник до неделя от 10:00 до 17:00 часа

Според капацитета на медицинските екипи във всеки град, е възможно да настъпят малки промени в графика, които ще бъдат съобщавани своевременно на местно ниво. В пунктовете ще бъдат налични всички видове одобрени от Европейската агенция по лекарствата (EMA) ваксини срещу COVID-19.

Действията на МЕТРО са с цел разкриване на допълнителни възможности за ваксинация на населението, което ще допринесе за по-лекото преминаване през настоящата четвърта вълна на пандемията и намаляване на нуждата от стриктни мерки. Един от най-тежко засегнатите от ограниченията е ХоРеКа секторът, на който компанията е доверен партньор от стъпването си на българския пазар преди повече от 20 години.

От началото на пандемията МЕТРО въведе редица мерки за безопасно и сигурно пазаруване на територията на магазините си в цялата страна. Сред тях са безплатни маски и ръкавици за всички клиенти, термокамери на входа за бързо и точно отчитане на телесната температура, автоматична система за контрол на трафика в магазините с цел избягване на струпвания на хора. МЕТРО България има сертификация за COVID-19 безопасна среда и хигиена чрез международно признатия сертификат за анти COVID-19 мерки SafeGuard Label при 4-степенен контрол на безопасността от Bureau Veritas. В грижата за здравето и живота на хората, МЕТРО е и една от първите компании, които миналата година организираха поетапно и масово PCR тестване за COVID-19 на служителите си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай