Какво става? Семейни фирми продават бизнеса си у нас

Вече има нов тип сделки

Какво става? Семейни фирми продават бизнеса си у нас | StandartNews.com

Идва сериозна промяна в някои сектори от бизнеса у нас.

Много семейни фирми в България продават бизнеса си. Това заяви пред Bloomberg TV Bulgaria Евгений Кънев, управляващ съдружник на инвестиционно-консултантска компания.

По думите му новата технологична революция е донесла в България и нов тип сделки. Хора, които са преминали 45-50 години и вече нямат сили да се конкурират в новата среда, продават бизнеса си, каза той.

"Това са предимно семейни фирми, в които собственикът е на 50+ и не вижда наследство след себе си. Фирмите са най-често в областта на машиностроенето и индустриалното производство на потребителски стоки. Това са секторите, които бяха свързани с приватизацията преди 20 години и сега собствениците искат да излязат от пазара", уточни консултантът. 

Той е на мнение, че в технологичната революция много от предприемачите не успяват да останат конкурентоспособни и затова продават бизнеса си.

"Много инвеститори са в изчакване на лихвите. Когато те тръгнат надолу, ще се ускорят и сделките."

Евгений Кънев отчете, че миналата година също се очерта като слаба откъм сделки за България. „Първо, заради лихвите и второ, защото България е в погранична на войната зона. Освен това имахме дълъг период на политическа несигурност, което също бе спирачка за тези сделки“, напомни мениджърът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Христо
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи