Какво направи българската извара? Изключителен успех

"Хармоника" е сред призьорите на престижните награди за шеста поредна година

Какво направи българската извара? Изключителен успех | StandartNews.com

Извара от козе мляко от България спечели най-високото отличие на авторитетните световни награди за вкус Great Taste Awards тази година, съобщиха създателите на продукта с марка "Хармоника". Тяхната извара е получила три звезди от международните експерти, а с по една звезда са отличени още два продукта с българската марка - лимонада и солети от лимец.

"Хармоника" е сред призьорите на престижните награди за шеста поредна година, но за първи път е с най-голямото признание.

Повече от 14 000 продукта са били подложени на сляп тест при оценяването за Great Taste. 4078 от тях са наградени с 1 звезда, 1237 - с 2 звезди, а на 241 са били присъдени 3 звезди за изключителен, необикновено добър вкус.

За да се дегустират, продуктите се изваждат от опаковката, така че да не може да бъдат разпознати, преди да бъдат оценени. Тази година журирането е продължило 90 дни в Дорсет и Лондон с участието на повече от 500 експерти. Те са оценявали храни и напитки от 110 страни от цял свят.

"Хармоника" е една от двете български марки с продукти, отличени с три звезди, като по-малко от 1 процент от кандидатстващите получават тази най-висока оценка. От общо 11 наградени български продукта, три са на "Хармоника". Изварата от козе мляко е произведена от био българско мляко от кози, отглеждани пасищно на чист въздух и под планинското слънце, съобщават от фирмата.

"Да получим три звезди на Great Taste е огромно признание за нас, знак, че постигаме целта си да предложим чиста храна с превъзходен вкус", посочи Любомир Ноков, съосновател на "Хармоника". Той допълни, че наградите от този престижен форум са също признание за безценните дарове на българската природа и традиция, и за труда на българските производители. "Тази световна оценка ни кара да продължим да следваме отговорната си политика за опазване на околната среда и в подкрепа на българските фермери", заключи Ноков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай