Какво е бъдещето на "Топлофикация София"

Следващата седмица се очаква да бъде изготвен договор за доставките на газ

Какво е бъдещето на "Топлофикация София" | StandartNews.com

Продължават преговорите за прехвърляне на „Топлофикация София” на държавата. До края на следващата седмица се очаква да бъде изготвен договор, с който доставките на газ за зимата да бъдат гарантирани.

От Столичния общински съвет настояват и увеличението от 40% в цената на газа да бъде поето от държавата под формата на компенсации в студените месеци. „Топлофикация София” дължи над 1 милиард лева, основно на Българския енергиен холдинг и „Булгаргаз”.

„Най-важният въпрос е осигуряването на природен газ за София. Имам уверението от министъра, но ние очакваме до края на седмицата да бъде сключен договор с „Булгаргаз”. Не бива и да се помисля за поредно увеличаване на цената на парното. Хората няма да го понесат. 40% увеличение от 1 юли, което беше прието, тепърва ще се усеща от тях”, посочи председателят на СОС Георги Георгиев, цитиран от Нова.

По думите му държавата трябва да си влезе в ролята: „Да осигури компенсации за поскъпването на природния газ - не само за софийската топлофикация, а за целия бранш”, е неговото мнение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай