Как да получим най-добрата лихва

CREDiPORT е платформа, на която се срещат клиентът и банките, за да постигнат най-изгодните оферти

Как да получим най-добрата лихва | StandartNews.com
  • CREDiPORT е платформа, на която се срещат клиентът и банките, за да постигнат най-изгодните оферти
  • Услугите, които предоставя онлайн порталът, се ползват лесно и са напълно безплатни

Искате да теглите кредит за жилище, нужен ви е потребителски заем или пари за финансиране на бизнеса.

Но как най-лесно и бързо да получите най-изгодните оферти? Обикалянето по банките и сравняването на предложенията отнема много време, с което деловите хора не разполагат. Както и ровенето по сайтовете на всяка отделна кредитна институция. А и винаги има риск да бъде пропусната някоя важна подробност - уж най-ниски лихви, но има скрити такси и други условия, които в крайна сметка ще увеличат сумата за връщане.

Днес много хора искат да рефинансират старите си заеми. Но за това отново трябва да изминат дългия и труден път в търсене на най-доброто предложение. А и дали банката няма да открие някакви причини, за да откаже кредита? Тогава всички усилия са били напразни.

И ако преди години не е имало друга възможност, освен всеки сам да търси оферти и да преговаря с кредитни инспектори, сега има много по-лесен начин - всичко да стане онлайн чрез кредитен посредник. Такъв е Кредипорт /CREDiPORT/ - онлайн платформа, където директно се срещат клиентът и банките, за да постигнат напълно прозрачно най-изгодните оферти. През Кредипорт само с една заявка онлайн клиентите могат да заявят стандартен ипотечен или потребителски кредит от банка или бърз кредит за покупка на стоки, обединяване на задължения или друго, според специфичните им нужди и предпочитания.

Кредипорт осигурява персонални оферти въз основа на очакванията и изискванията на потребителите, като взема предвид и важните критерии, прилагани от банките. Компанията работи само с лицензирани финансови и нефинансови институции, лидери на пазара.

Онлайн порталът е финансов хипермаркет - предлага не само възможност за избиране на най-изгодната лихва по различни видове кредити, но и застрахователни услуги, както и ценни съвети в областта на пенсионното осигуряване.

Как се пазарува онлайн във финансов хипермаркет

"Имот на вноски" е най-новата услуга в портфолиото на "Кредипорт"

Какви са предимствата - получаването на много оферти онлайн пести ценно време. А с избора на най-добрата се пестят пари. Кредипорт /CREDiPORT/ е регистриран кредитен посредник в БНБ. CREDiPORT Ins е лицензиран застрахователен брокер, вписан в регистъра на КФН и работи с повечето застрахователни дружества в България.  Всички големи финансови институции по света притежават, планират да създадат или да купят такава платформа. В България CREDiPORT няма аналози към момента.

Как се ползват финансовите услуги

Финансовото пътешествие в онлайн портала може да се случи по всяко време на денонощието. На електронния адрес https://crediport.bg/ клиентът избира търсената услуга - в случая "Кредити". Излизат различни възможности - потребителски, ипотечни, бизнес заеми.

Да разгледаме примера с ипотечния кредит. Ясно е, че за него е нужно обезпечение на имот. От Кредипорт посочват, че срокът за погасяване е от 6 до 360 месеца, или 30 години.

Посочено е още, че клиентът получава безплатен електронен подпис. Това означава, че цялата процедура ще бъде максимално улеснена и ще се случи дори без да се налага потребителят да излиза от дома си.

Какви ще са месечните вноски

Това е изключително важен въпрос за всеки бъдещ кредитополучател, за да може да прецени как изтегленият дългосрочен заем ще се отрази на месечните му доходи. Изчислението е трудно, но в платформата Кредипорт е на разположение калкулатор, в който въвеждаме желаната сума и желания срок за изплащане.

Например: 100 000 лева за 20 години, при осигурителен доход между 1600 и 2000 лева - месечната вноска ще е 554,60 лева, общо ще изплатим на банката 133 103, 42 лева, като само лихвата ще е 33 103,42 лв.

Веднага можем да сравним дали ще е по-изгодно да вземем кредита за по-кратък срок, например за 15 г., при същите останали параметри: тогава месечната вноска ще е 690,58 лв., но общата сума, която ще върнем на банката, ще е 124 304,70 лв., като оскъпяването пада на 24 304,70 лв. От Кредипорт напомнят, че калкулацията е примерна, не представлява търговска оферта и е само ориентир за евентуален размер на погасителна вноска при посочени срок и сума на кредит. Окончателните параметри на кредита и условията по него се определят от кредитиращата институция и могат да се различават от представената калкулация.

Как да проверим личния си кредитен рейтинг

Как изглеждаме в очите на банката и имаме ли шанс да отговорим на нейните условия за получаване на заем?

Кредипорт дава възможност всеки сам да провери кредитния си рейтинг. Това става с отговаряне на няколко въпроса, като информацията е напълно анонимна. Тази услуга също е безплатна.

Ако клиентът получи добри шансове за представянето си пред банките, финансовият навигатор го води нататък през процедурите.

Попълва се онлайн заявление в платформата през компютъра или смартфона, като това става интерактивно посредством чат-бот.

При нужда от съдействие квалифицираните финансови експерти на Кредипорт са на разположение на всяка стъпка от процеса - връзката с тях е чрез мобилен телефон или имейл. След това те обработват заявлението и го изпращат в различни банки. Тъй като темата със сигурността на личните данни е много чувствителна за обществото, от CREDiPORT са обърнали специално внимание на защитата. Използват се най-съвременните средства и целият процес - от мрежата до функциите за потребителско изживяване, се подлага на строг контрол.

В крайна сметка клиентът има шанс да получи много предложения от банките. След това сам избира най-изгодното и сключва договор.

Бързо, лесно и модерно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай