Как се пазарува онлайн във финансов хипермаркет

CREDiPORT е единствената онлайн платформа у нас за посредничество между клиенти и финансови институции 

Как се пазарува онлайн във финансов хипермаркет | StandartNews.com
  • CREDiPORT е единствената онлайн платформа у нас за посредничество между клиенти и финансови институции 

  • Консултации в областта на пенсионното осигуряване е новата услуга, която бе прибавена към кредитите и застраховките

Трябва ти кредит? Нуждаеш се от застраховка за колата, дома или бизнеса? Или се чудиш кой пенсионен фонд предлага най-добри условия, за да се осигуряваш в него?

Само мисълта, че трябва да обикаляш офисите на финансови институции, да чакаш на опашки и да губиш не часове, а дни в търсене на най-изгодните оферти, създава дискомфорт. Още повече във време на пандемия, когато избягването на контакти е силно препоръчително. 

За щастие тези усилия вече може да се спестят. Както пазаруването на всякакви стоки за мнозина става през компютъра или смартфона от дивана вкъщи, така и най-добрите финансови услуги е възможно да се изберат през първия онлайн портал за кредити, застраховки и пенсионно осигуряване.

Предлага ги платформата Кредипорт /CREDiPORT/ - посредник между клиента и институциите. Тя работи с кредити и застраховки още от миналата година, а от вторник единният финансов хипермаркет добави към тези услуги и пенсионно осигуряване, каза за "Стандарт" Нора Петкова, ръководител проекти и член на съвета на директорите в Кредипорт АД.

Темата за втората пенсия е особено актуална напоследък, когато в парламента се приемат промените в Кодекса са социално осигуряване, регламентиращи как точно ще се получават парите от втория и третия стълб. Предстои първите жени да получат право на втора пенсия след септември 2021 г., а пред мнозина стои въпросът как е по-изгодно - да оставят партидите си в пенсионните дружества или да ги прехвърлят в НОИ. В тази връзка CREDiPORT предлага три много важни услуги - изчисляване на прогнозна пенсия, съвети за балансиране на партидите в отделните стълбове и прехвърляне на партиди с цел по-добра доходност.

Какво представлява CREDiPORT?

Това е борса за финансови услуги, където се извършва посредничество между клиентите и финансовите институции изцяло в дигитална среда. Всички големите финансови институции по света притежават, планират да създадат или да купят такава платформа. В България CREDiPORT няма аналози към момента.

Кои са предимствата?  

1. На технологичната платформа се сравняват оферти на финансовите институции, като се дава възможност за избор на най-добрата.

На електронния адрес https://crediport.bg/ клиентът избира търсената услуга - "Кредити", "Застраховки" или "Осигуряване". После попълва въпросник, който достига до институциите, участници в платформата и  получава персонални предложения, от които да избира.

"Ако например човек кандидатства за кредит и търси най-доброто предложение в различните банки, само сравняване на лихвите не е достатъчно - може лихвата да изглежда най-ниска, но допълнителни такси да оскъпят заема. С помощта на CREDiPORT се сравнява сумата, която в крайна сметка трябва да се върне, както и месечната вноска", обяснява Нора Петкова.

Препоръчително е да се избере банка, която предлага и изгодни допълнителни условия, например застраховка, онлайн банкиране, разплащателна сметка.

Освен това кандидатът за заем може сам да провери напълно анонимно своята кредитна оценка - да прецени как изглежда в очите на кредиторите, т.е. дали ще получи много оферти и то при максимално добри условия.

Всичко това дава възможност да разполагаме с  пълна информация за целия пазар без да се налага да посещаваме физически банкови офиси или да пропуснем някоя скрита такса. Това е най-добрият начин да  се направи информиран избор.

В допълнение, комбинирането на няколко финансови продукта по подходящ начин води до спестяване на средства и по-обхватно покриване на нуждите.

2. Кандидатстването е изцяло онлайн.

След като клиентът достъпи платформата, стъпките са напълно дигитализирани.

"За улеснение на клиентите ни сме интегрирали функционални чатботове, видеоидентификация и издаване на квалифицирани електронни подписи, които осигуряват възможността сделката да се движи изцяло онлайн. Това може да стане от всяко място и по всяко време. Достатъчно е само желаещият да е пълнолетен и да разполага с интернет, компютър или смартфон", казва Нора Петкова.

Ако става въпрос за застраховка, получаването на полицата става по имейл, без куриер, а заплащането на дължимите суми също е онлайн.

3. Всички услуги на CREDiPORT са безплатни

Това включва не само борсата за кредити и  магазина за онлайн застраховки, но и електронните подписи, за които клиентът също не плаща.

4. Сигурността е гарантирана

Тъй като темата със сигурността на личните данни е много чувствителна за обществото, от CREDiPORT са обърнали специално внимание на защитата. Използват се най-съвременните средства и целият процес - от мрежата до функциите за потребителско изживяване, се подлага на строг контрол.

Приятно пазаруване!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай