Как да купим първото си жилище, без да губим време и пари?

С кредитна програма „Сега“ на Пощенска банка разчитаме на експресно обслужване и подкрепа от експерти

Как да купим първото си жилище, без да губим време и пари? | StandartNews.com
  • Как да купим първото си собствено жилище, без да губим време, нерви и пари?
  • С кредитна програма „Сега“ на Пощенска банка разчитаме на експресно обслужване и подкрепа от експерти

Когато купуваме първото си собствено жилище, се налага да правим много неща за първи път в живота си. Ако трябва сами да се информираме и да търсим най-добрите решения, ще се наложи да посветим много, наистина много време на този така важен проект. А времето никога на никого не стига. По-разумната стратегия е да се доверим на експерти, да създадем един отбор от професионалисти, с които заедно да постигнем мечтания резултат –наш собствен дом, без да губим време, нерви и пари.

КАКВО ЖИЛИЩЕ МОГА ДА СИ ПОЗВОЛЯ?

Една от първите стъпки в процеса на покупка на жилище е осигуряването на финансиране. Трябва да си отговорим на един важен въпрос: каква сума можем да си позволим да дадем за жилището и каква месечна вноска е приемлива за нашето домакинство.Изясняването на тези въпроси ще направи търсенето на подходящ имот много по-бързо и точно, а  отговорите ще намерим много по-лесно заедно с експертите в Центровете за жилищно кредитиране на Пощенска банка. Те ще подготвят индивидуална оферта спрямо нашите нужди и изисквания и ще предложат кредитен продукт от богатото портфолио на банката, който най-добре отговаря на нашата житейска ситуация. Към тях можем да се обръщаме винаги когато по пътя към мечтания дом се изправим пред неясноти и въпроси. Така в отбора си вече имаме доверен финансов експерт.

ДАЛИ НЯКОГА ЩЕ ОТКРИЯ МЕЧТАНИЯ ДОМ?

Следващата стъпка, логично, е намирането на подходящо жилище. Ако се загубим сред морето от онлайн оферти, отново можем да потърсим силата на опита в лицето на брокер на недвижими имоти. Препоръката от приятел за такъв експерт върши чудесна работа. Когато най-сетне попаднем на подходящ имот, не трябва да оставяме емоциите да ни завладеят, а внимателно и критично да го проучим. Важен е всеки детайл. Например локацията –може да изглежда удобна, но е добра идея да видим как стоят нещата в час пик, защото ако задръстването е сериозно, то ще ни се случва всеки ден. Разбира се, важно е самото жилище и състоянието на сградата: сериозни проблеми като течове или липсваща изолация може да се „маскират“ с козметичен ремонт. На пазара вече има експерти, които с подходяща техника дават точна оценка за физическото състояние на имота. Дори когато жилището е ново, подробната проверка е силно препоръчителна.

КУПУВАМ СЕГА!

Независимо колко бързо сме стигнали до жилището, което искаме да превърнем в първия си собствен дом, обикновено щом го открием, трябва бързо да действаме, за да не ни изпревари някой друг. На този етап Пощенска банка предлага добро решение, което спестява бавните процедури по получаване на нужното финансиране: програма „Сега“. С нея получаваме отговора за предварителното одобрение за жилищен кредит до 8 работни часа при минимален размер на кредита от 60 000 лв. и експресна пазарна оценка на имота.За по-дребни разходи и за допълнителен финансов комфорт към всеки потребителски или жилищен кредитв рамките на програма „Сега“ само с едно посещение в банков клон имаме възможност да получим нова дебитна карта в рамките на 15 минути и нова кредитна карта до 1 час.В допълнение получаваме и пакетна програма закомплексно банково обслужване, коятоще ниосигури преференциални условияза банкови продукти и услуги, застраховка „Защита на плащанията“, както и безплатно интернет банкиране.

Ако работите на трудов договор, можете да кандидатствате по кредитна програма „Сега“ в най-удобния за Васофис на Пощенска банка, в който се предлага услугата. Повече информация за програма „Сега“ можете да намерите на www.postbank.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай