Кабинетът обединява защитата на потребителите и на фирмите

Кабинетът обединява защитата на потребителите и на фирмите | StandartNews.com

София. Правителството планира да обедини Комисията за защита на потребителите и Комисията за защита на конкуренцията. Това става ясно от съобщение на правителствената пресслужба са зреща на премиера Пламен Орешарски и европейския комисар по политиката за потребителите Невен Мимица.

„Споменах на комисаря за наши планове в тази връзка да обединим Комисията за защита на конкуренцията и Комисията за защита на потребителите. Получихме препоръка да проучим добре италианския опит, където успешно е направено такова сливане", е казал премиерът.

Орешарски е посочил, че за България като нова страна-член тези въпроси са изключително важни като донастройка на цялостната пазарна архитектура - за да получат българските граждани по-голяма защита като потребители, а бизнесът да може да работи в рамките на по-ефективна конкуренция.

От своя страна Мимица е отбелязал, че европейското законодателство за защита на потребителите е важно да бъде своевременно и пълно възприето в националното законодателство. Еврокомисарят е отбелязал и значението на взаимодействието между националните специализирани органи, неправителствените организации, потребителските сдружения и предприятията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай