Вторник,

Изпълнителният директор на ББР Илия Караниколов ще изнесе лекция в Софийския университет

От: Стандарт -
830
Изпълнителният директор на ББР Илия Караниколов ще изнесе лекция в Софийския университет
A
A
A
  • Изпълнителният директор на ББР Илия Караниколов ще изнесе лекция в Софийския университет за промените в банковите регулации

На 9 май от 10:00 ч. в зала 300 на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ ще се проведе лекция по финансово и данъчно право с участието на председателя на Управителния съвет и изпълнителен директор на Българската банка за развитие Илия Караниколов.

Той ще представи пред студентите предстоящите промени в банковите регулации и ще отговаря на актуални въпроси от финансовия сектор. Лекционният курс е воден от доц. д-р Савина Михайлова-Големинова.

Инициативата е част от споразумението за сътрудничество между СУ и ББР.

През 2022 г. двете институции проведоха съвместно конкурса „Нужни ли са ни зелени финанси“, както и „Академията за устойчиви инвестиции и финанси“.

Илия Караниколов e председател на УС и изпълнителен директор на ББР от началото на 2023 г. Има над 20-годишен банков и финансов опит.

Професионалната му биография минава през министерствата на икономиката и енергетиката, и труда и социалната политика, както и през Фонда на фондовете като зам.-председател на УС и изпълнителен директор. Караниколов има широка експертиза в сферите публична администрация, европейска интеграция, стратегии и програми на ЕС. Лектор е по теми като cost-benefit анализ на големи инфраструктурни, общински и частни проекти, контрол на средствата от структурните фондове, финансови инструменти и др.

Илия Караниколов е магистър по стопанско управление и администрация от Университета за национално и световно стопанство в София и има специализации в сферата на изкуствения интелект (Хелзинкски  университет), управлението на финансови инструменти (Лондон), кредитния риск (Прага), управлението на структурни фондове (Брюксел, Маастрихт, Дъблин) и редица други.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com