Шах. В бранша искат кръчмите им да са затворени

половината ресторантьори са на такова мнение

Шах. В бранша искат кръчмите им да са затворени | StandartNews.com

Цели 49% от членовете на Сдружението на заведенията в България (СЗБ) предпочитат обектите им да останат затворени, а 51 на сто отново да отворят врати за своите клиенти. Това сочи анкета на СЗБ, проведена сред 1700 ресторантьори, предаде БНР.

Въпреки резултатите от анкетата, от сдружението настояват собствениците на ресторанти да получат право да работят. Съгласно действащата в момента заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов обаче те трябва да останат затворени до 31 януари.

"Според нас ситуацията е изпусната от контрол, защото получаваме много сериозна дискриминация,  всички големи търговски обекти са отворени", коментира председателят на СЗБ Емил Коларов.

"Нас ни притеснява друг въпрос – дали хората ще празнуват Нова година на места без абсолютно никакъв контрол, където няма вентилация, и дали ще я отбележат в помещения, които са наели, с повече от 15 души'', продължи той.  

Според Коларов най-разумното решение би било да се разреши на собствениците на заведения да работят на Нова година при строг контрол.

Също така управителите на заведенията ще върнат капарото на резервациите за предстоящите празници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай