Инвестор.БГ изтъргуваха 89% от компанията на борсата

Инвестор.БГ изтъргуваха 89% от компанията на борсата | StandartNews.com

София. Сделки за 89% от капитала на Инвестор.БГ АД се сключиха на БФБ-София тази сутрин, като последната сделка бе при цена от 12,5 лв. за акция, което дава на компанията пазарна капитализация от 18 млн. лв., съобщиха от бизнес-портала investor.bg. Оборотът възлезе на 16 млн. лв. при 36 сделки.

Купувачът е медийната компания Bulgaria On Air, която притежава телевизия, радио група, списания и информационен сайт. Изпълнителният директор на "България Он Ер" Виктория Миткова сподели в нарочно интервю в сайта investor.bg, че групата има намерение да отправи търговско предложение и към останалите акционери с цел придобиване на 100% от компанията. 

Инвестор.БГ включва едноименният бизнес-портал, един от най-популярните новинарски сайтове dnes.bg, спортният gol.bg, женският tialoto, блог-платформата blog.bg, сайтове за обяви и още много. През 2011 г. компанията придоби 100% от капитала на "Аз Медиа" ЕООД и добави в портфолиото си проектите az-jenata.bg, az-deteto.bg и ludimladi.bg. 

От "България Он Ер" заявяват, че целите им са да развиват всяка от марките, но и да постигнат максимално бързо "синергията между телевизия, радио и сайтове."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай