"Инвестбанк" АД и дигиталното банкиране: бързо, лесно и сигурно

Платформата „Удобно за теб“ позволява заявяване на потребителски кредити и кредитни карти 24/7

"Инвестбанк" АД и дигиталното банкиране: бързо, лесно и сигурно | StandartNews.com
  • С бързия онлайн потребителски кредит клиентът получава средствата по сметката си за минути
  • Най-новият канал с удобно обслужване е мобилното приложение Ibank Mobile
  • Новият сайт на банката е с модерен дизайн и удобни функционалности
  • Платформата „Удобно за теб“ позволява заявяване на потребителски кредити и кредитни карти 24/7
  • Колаборация с Fintech компании е сред бъдещите проекти на Инвестбанк

Водеща посока в динамичното развитие на „Инвестбанк“ АД е да бъде максимално полезна на своите клиенти, да предлага иновативни решения, спестяващи време и средства. Дигиталните канали стават все по-достъпни и предпочитани от клиентите. Целта на банката остава непроменена - да предоставя лесно банкиране с висока добавена стойност. Днес „Инвестбанк“ АД отговоря на съвременните изисквания на клиентите със 100% дигитализирани банкови услуги и продукти.

2021 година е ключова за „Инвестбанк“ АД по отношение цялостния процес на дигитална трансформация, реализирайки успешни проекти като стартиране на мобилно приложение Ibank Мobile и изграждане на изцяло нов корпоративен сайт. Най-новият дигитален канал с удобно и сигурно обслужване е мобилното приложение Ibank Mobile. С него потребителите могат, както да проследяват използваните от тях продукти на банката, движенията по сметки и картови транзакции, така и да нареждат преводи в левове и валута. Приложението Ibank Mobile стартира тази година и малко след пускането си спечели трета награда в категория „Мобилна иновация“ в годишните бизнес награди b2b Media Awards. Новият сайт на банката е с модерен дизайн, удобни функционалности и потребителски интерфейс, които улесняват навигацията и бързия достъп към отделните менюта.  За по-лесното ориентиране в богатото портфолио от онлайн продукти е обособена продуктова продажбена платформа. Сайтът  www.ibank.bg спечели първа награда на публиката в категория „Корпоративен сайт“ в Конкурса „Сайт на годината“.

„В Инвестбанк не спираме да инвестираме в посока все по-гъвкаво и дистанционно обслужване на банковите продукти. През 2021 година не само стартирахме мобилното ни приложение, но разширихме още повече обхвата на дистанционното ни обслужване и вече голяма част от услугите, предлагани във финансов център на банката за физически лица, могат да бъдат извършвани от разстояние. В резултат на тези процеси отчитаме ръст в предпочитанията на нашите клиенти към онлайн услугите“, очерта бързия темп на растеж на „Инвестбанк“ АД г-жа Маргарита Стоянова, директор на Дирекция „Дигитални канали“.

Сред най-иновативните и конкурентни на пазара са продуктите Бърз онлайн потребителски кредит и Онлайн депозит. Разработеният бърз онлайн потребителски кредит позволява отпускане на средствата по сметка на клиента след одобрение само за минути, 24/7. Онлайн продуктите спестяват време на клиентите и спомагат за избягване на струпвания в банковите офиси с оглед на здравната ситуация. В отговор на потребителските нагласи, клиентите получават качествена услуга бързо, лесно и удобно, без необходимост от посещение в банков офис и отделяне на допълнително време, необходимо за събиране на информация, изискваща се по закон и обработка на документи на хартиен носител. Услугата Бърз онлайн потребителски кредит е напълно дигитализиран процес, работещ 24 часа в денонощието и е достъпен както за настоящи, така и за нови клиенти на „Инвестбанк“ АД.  Продуктът е в отговор на едно от най-важните изисквания на клиента днес - да получат това, което искат в удобно за тях време“, коментира потребителските нагласи г-жа Стоянова.

Друга онлайн услуга е платформата „Удобно за теб“, която позволява заявяване на потребителски кредити и кредитни карти по всяко време на денонощието. По отношение развитието на останалите онлайн услуги, г-жа Стоянова добавя: „Предстои пускането на Мобилен токън до края на месец декември, който ще осигури на клиентите още по-голяма свобода на действие, като същевременно ще повиши нивото на сигурност при мобилното и интернет банкиране. Плановете ни до края на годината не спират до тук. Изцяло в удобство на клиентите ще предоставим нови дигитални банкови услуги и продукти като 100% онлайн кандидатстване и издаване на кредитна или дебитна карта“.Продължавайки да инвестира в развитие на дигитални услуги и електронни канали за дистрибуция, колаборация с Fintech компании също е сред бъдещите проекти на банката. „Инвестбанк“ АД следи и горещите теми за дигитално евро, блокчейн технологии и  очаквания Златен стандарт за европейска цифрова идентичност и портфейл, който да се използва и отвъд Европа. „Гъвкавост, опростяване на банковите процеси и насоченост към клиентите, както и тяхната удовлетвореност са водещи приоритети на банката и са естествена заявка за все по-успешно развитие в посока дигитално банкиране и през следващата година“, завършва г-жа Стоянова.Важен етап от дигитализацията на „Инвестбанк“ АД остава и  активното търсене на обратна връзка от страна на клиентите, като потребителското изживяване е  основна част от стремежа на банката за непрестанно разширяване и усъвършенстване на портфолиото от продукти и услуги.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай