Имането се топи! Най-богатите плачат

Само Марк Зукърбърг е доволен

Имането се топи! Най-богатите плачат | StandartNews.com

И най-богатите плачат. Общото имане на 10-те най-богати хора в света е намаляло с почти 50 млрд. USD през последния месец до 1,32 трлн. USD, съобщи списание Forbes,

Основателят на Tesla и собственик на социалната мрежа X (бивш Twitter) Илон Мъск все още заема първото място в класацията. Акциите на Tesla обаче паднаха с 20% през октомври и той загуби 35 милиарда долара, 14% от богатството си.

Президентът на групата компании LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy) Бернар Арно, който заема второ място в списъка на Forbes, загуби 10 млрд. USD през последния месец поради 5% спад в цените на акциите на групата.

Един от основателите на Oracle Corporation, американецът Лари Елисън, запази четвъртото място в класацията, въпреки че спадът от 3% на акциите на компанията го лиши от 5 млрд. USD.

В същото време, въпреки негативната тенденция, ръководителят на корпорацията Meta Марк Зукърбърг, който е на седмо място в класацията, увеличи състоянието си с около 300 млн. USD поради ръста на акциите на корпорацията.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай