Илон Мъск с китайска операция. Голям удар

Проведе се среща между шефа на електромобилния гигант и китайски министър

Илон Мъск с китайска операция. Голям удар | StandartNews.com

Шефът на електромобилния гигант ТЕСЛА-Илън Мъск се срещна с китайския министър на промишлеността Цзин Чжуанлун в Пекин за да обсъди с него новите поколения автомобили. Това съобщи днес китайското министерство на промишлеността, цитирано от Франс прес, предаде БТА

Те са разменили "гледните си точки за развитието на превозни средства с нова енергия и свързани превозни средства, свързани с интернет", уточни министерството в комюнике, публикувано на сайта му.

Не са известни други подробности около разговорите на срещата. 

Представители на "Тесла" не отговориха на запитванията на АФП за маршрута на Мъск, който е пристигнал вчера в Пекин.

Това е първото пътуване от над три години на Мъск в Китай, който е от стратегическо значение за "Тесла", тъй като е водещият световен пазар за електрически автомобили. Американският автомобилостроител обяви през април,че ще разположи втори огромен завод за батерии в Шанхай.

Първоначалният капацитет на завода ще бъде от 10 000 батерии "Мегапак" (Megapack) годишно, като ще започне производство през "второто тримесечие на 2024 г.", според Синхуа.

Новият завод ще е вторият на "Тесла" в източния финансов център на Китай.

На вчерашната си среща с китайския външен министър Илън Мъск заявил, че  че иска компанията му "да продължи да развива дейността си в Китай", според китайската дипломация.

Той се е противопоставил на икономическото разделение между Китай и САЩ, според същия източник.

Освен собственик на "Тесла", Илън Мъск е и главен изпълнителен директор на социалната мрежа "Туитър" (Twitter). Силните икономически отношения между него и китайски представители повдигнаха въпроси във Вашингтон,където президентът Джо Байдън заяви през ноември, че връзките с другите страни "трябва да бъдат преразгледани".

източник: БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай