Събота,

ИАНМСП ще организира националното участие на World EXPO 2025 в Осака

От: Стандарт -
893
ИАНМСП ще организира националното участие на World EXPO 2025 в Осака
A
A
A
  • Амбицирани сме да организираме най-доброто участие на страната ни, категоричен е изпълнителният директор на Агенцията за насърчаване на МСП Бойко Таков

Като традиционен и водещ организатор на участието на родни фирми на най-големите световни търговски изложения, с решение на Министерски съвет на Р България Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) към Министерство на иновациите и растежа ще организира българското участие на World ЕХРО 2025, което ще се проведе в Осака, Япония.

Събитието, което ще се проведе между 13 април и 13 октомври 2025 г., е един от най-важните световни форуми, а основна тема ще бъде „Проектиране на бъдещо общество за нашия живот“.  Специални панели в рамките му ще засегнат важните теми за ваксинациите, начина на живот, неговото съхранение, както и дълголетието.

В тази връзка изпълнителният директор на ИАНМСП Бойко Таков се срещна с Н. Пр. Хироши Нарахира, извънреден и пълномощен посланик на Япония в България, с когото проведоха ползотворен разговор относно бизнес климата, състоянието на малкия и среден бизнес у нас, приоритетните сектори за търговско коопериране между предприятия от България и Япония, както и акцентите на предстоящия през 2025 г. форум.

Г-н Таков увери Н. Пр. Нарахира, че действията по организацията на участието на страната ни вървят по план, като в момента се работи по сформирането на междуведомствена група с представители на ИАНМСП, Министерство на иновациите и растежа, Министерство на туризма, Министерство на икономиката и индустрията, Министерство на културата, както и на Българската агенция за инвестиции.

„Наред с публичния сектор, сме поканили и бизнеса да се включи в организацията на националното ни представяне в Осака – искаме именно неговите представители на вземат активно участие, за да покажем най-доброто от България и българската икономика - чрез една напълно прозрачна подготовка“, коментира г-н Таков.

Той информира, че ИАНМСП ще организира българския павилион в Осака в резултат на решение на Министерски съвет, а Агенцията си поставя високата цел да организира най-доброто национално участие до сега.

„Опитът на Агенцията в организацията на национални участия в световни търговски изложения е наистина голям. Традиционно работим по щандовете на страната в най-големите форуми по цялото земно кълбо – за всички сектори на икономиката, като през годините сме помогнали на стотици производители да развият своя бизнес и да увеличат износа на страната. Този опит и всички знания, натрупани през годините, както и експертния потенциал, с който разполагаме, ни дават увереността, че ще направим едно наистина успешно и запомнящо се участие на България в World EXPO 2025“, допълни Таков.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com