Сряда,

Гърция с нови стимули за потребителите

От: Рачо Рачев -
A
A
A

Гръцкото министерство на финансите подготвя стимули за засилване на използването на кредитни и дебитни карти в определени професионални категории, разкрива телевизия "Скай".

Разглежданите стимули се отнасят до приспадане на данъци от 5 до 10 процента за онлайн плащания или въвеждане на система от точки, която ще върне парите на потребителите в края на всяка финансова година.

Бонусът на данъкоплатците ще се отнася до всички плащания, които те извършват чрез кредитна или дебитна карта към следните професионални и бизнес категории, които са сред най-честите нарушители при укриването на данъци: фризьори и бръснари, лекари, физиотерапевти, автосервизи, водопроводчици, електротехници и др. различни техници, барове, ресторанти, фитнес зали и др.

Министерството обмисля и допълнителни мерки за борба с укриването на данъци и незаконната търговия.

Правителството предвижда също така и промени в данъчната лотария с касови бележки. Досега тя отпускаше по 1000 евро на 1000 данъкоплатци, изтеглени в края на всеки месец. Новата лотария ще има по-малко изтеглени данъкоплатци, но те ще печелят повече пари.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички