Събота,

Гърция с нови стимули за потребителите

От: Рачо Рачев -
106
Гърция с нови стимули за потребителите
A
A
A

Гръцкото министерство на финансите подготвя стимули за засилване на използването на кредитни и дебитни карти в определени професионални категории, разкрива телевизия "Скай".

Разглежданите стимули се отнасят до приспадане на данъци от 5 до 10 процента за онлайн плащания или въвеждане на система от точки, която ще върне парите на потребителите в края на всяка финансова година.

Бонусът на данъкоплатците ще се отнася до всички плащания, които те извършват чрез кредитна или дебитна карта към следните професионални и бизнес категории, които са сред най-честите нарушители при укриването на данъци: фризьори и бръснари, лекари, физиотерапевти, автосервизи, водопроводчици, електротехници и др. различни техници, барове, ресторанти, фитнес зали и др.

Министерството обмисля и допълнителни мерки за борба с укриването на данъци и незаконната търговия.

Правителството предвижда също така и промени в данъчната лотария с касови бележки. Досега тя отпускаше по 1000 евро на 1000 данъкоплатци, изтеглени в края на всеки месец. Новата лотария ще има по-малко изтеглени данъкоплатци, но те ще печелят повече пари.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички