Греков: Няма промени и назначения в МЗХ

Греков: Няма промени и назначения в МЗХ | StandartNews.com

София. Няма нови назначения в Министерство на земеделието и храните, каза министърът на земеделието и храните Димитър Греков пред журналисти в парламента. "Единственото назначение е от миналата седмица, когато с моя заповед временно сложих на мястото на зам.-министъра на земеделието д-р Валентина Маринова, която беше в болнични, главният секретар Ася Стоянова", уточни министърът, цитиран от БГНЕС.

Греков изтъкна, че д-р Маринова ще присъства на днешното заседание и бе категоричен, че други промени не са извършвани. Промените, които се налагат, са свързани единствено със смяната на министър Искра Михайлова, подчерта той.

Министърът е изискал пълен отчет за едногодишната дейност на изпълнителния директор на ДФ "Земеделие" и на заместниците му. "Аз съм направил всичко възможно", добави Греков.

Димитър Греков поиска оставките на изпълнителният директор на Държавен фонд "Земеделие" Мирослав Николов и заместника му Виолета Александрова, стана ясно преди няколко дни. Мотивът бе, че има доста оплаквания за работата им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай