Горанов лови привилегированите в хазарта

До 10 юли дава на депутатите информация за броя на организаторите на хазартни игри

Горанов лови привилегированите в хазарта | StandartNews.com

Финансовият министър Владислав Горанов обясни по време на парламентарния контрол как ще се разбере кои са били привилегированите в хазарта.

За много хазартни оператори Държавната комисия по хазарта е приемала да се прилага 20% такса върху комисионните, а не 15% такса върху получените залози, но в случая това не е важно, защото тогавашният финансовият министър каза, че не е бил информиран от нея как се прилага законът, съобщи Горанов.
 
Може би на първо място трябва да се предостави информация спрямо кои хазартни оператори са прилагали 20% такса върху комисионната, а не 15% такса върху получените залози. Така ще се разбере кои са били привилегировани и кои непривилегировани, без да се поставя под съмнение дали по този начин се нарушава изискването на законодателството за опазване на данъчноосигурителната тайна, допълни още финансовият министър.

„Вече 9 пъти отговарям на въпроси, свързани с тази тема, и не мога да разбера защо вашата активност нарасна експоненциално в момента, в който един човек, свързан с хазартния бизнес през годините, започна дистанционно да разкрива някакви факти и обстоятелства, да дава гласност“, обърна се Горанов към опозицията, визирайки обвиняемия хазартен олигарх Васил Божков, който се укрива от българското правосъдие в Дубай.

Парламентът прие решение, с което възложи на финансовия министър Владислав Горанов в срок до 10 юли да предостави пред Народното събрание детайлна информация за броя на организаторите на хазартни игри, както и за бюджетните постъпления от такси и данъци от хазартния сектор за последните 5 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай