Голяма верига бензиностанции напуска България

Защо

Голяма верига бензиностанции напуска България | StandartNews.com

Голяма верига бензиностанции си тръгва от България. Сръбската “Нис петрол”, през която “Газпром” развива петролния си бизнес, е обявила бизнеса си у нас за продан. Това включва 23 търговски обекта в цялата страна плюс петролна база в Костинброд, съобщава „24 часа“. 

Първата бензиностанция с марка „Газпром“ бе открита у нас през лятото на 2012 година. За десетилетие обектите станаха 34. От тях 22 са собствени, а останалите 12 – под наем. 

Още през пролетта компанията обяви, че планира оптимизация и се разделя с пет бензиностанции в Пловдив, които ползваше под наем. Процесът засегна не само градът на тепетата, а цялата страна, уточниха тогава от „Нис петрол“.

Обектите на "Газпром" бяха наети от „Шел“, а наемодател беше местната компания „Емко-М“. КЗК се произнесе по сделката преди няколко месеца като даде положително становище. В справката от антимонополния орган се посочваше, че по брой на бензиностанции, с най-много обекти, част от вериги, в Пловдив остават „Еко“ / с 9/ и непосредствено след това застават „Петрол“ с осем и „Шел“. После следват "Ceви Oйл" EOOД  със 7 oбeĸтa; "Лyĸoйл Бългapия" с шест; "OMB Бългapия"  - пет, "Газпром“ и “Ромпетрол“ с по 4 oбeĸтa. 

От финансовия отчет на българския клон на “Нис петрол” за 2022 г. става ясно, че компанията работи на загуба, която е стигнала 6,2 млн. лева. През 2021-а е била 5,6 млн.

В бизнес плана за 2023 г пък е записано, че се очакват продажби за близо 79 млн. лева, което е два пъти по-малко от тези през 2022 г.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
12 Коментара
Ханко Брат
преди 6 месеца

Първата бензиностанция в Бургас..... Глобена за некачествено гориво!)))

Откажи
Шиши
преди 6 месеца

ДА СИ ТРЪГВАТ И НИКОГА ПОВЕЧЕ ДА НЕ СЕ ВРЪЩАТ...

Откажи
Sandsorm
преди 5 месеца

Мацква зовёт. 😁

Откажи
Falsename
преди 6 месеца

Отивам да си отворя една студена бира.

Откажи
АХМАТ СИЛА
преди 5 месеца

И не забравяй като я изпиеш бутилката я завираш там дето слънце не те огрява

Откажи
Боjко
преди 6 месеца

И те като Лукоил работят на загуба!!!

Откажи
Жони шпека
преди 6 месеца

Голем праз,всичката руска гняс без водката и курвите,вън от България!

Откажи
Turanagasama
преди 5 месеца

Точно.

Откажи
Иванка
преди 5 месеца

Подкрепям ги и се радвам,че най-сетне разбраха,че няма за какво да стоят тук,в тази държава! Президент Путин да нареди и на Лукойл да напуснат,с такова агресивно поведение и отношение от страната на това продажно правителство,не трябва повече да се съгласяват! Ще купуват от новите си братушки хамериканци))))

Откажи
Бонго Бонго
преди 5 месеца

Да СЧЕЗВАТ СЪС СКОРОСТТА НА ВЯТЪРА. РУСКИ БОРСУЦИ В БЪЛГАРИЯ НЕ ЩЕМ. И ДА ВРЪЩАТ ЗЕМИТЕ НИ. 100 Г МИНАХА.

Откажи
Бай Али Чепов
преди 5 месеца

Ма си проззтт поммак! Марш в Анадола да те порят читаците без смаззкааа продажна краваробска твар!!!

Откажи
Бай Горан
преди 5 месеца

Те хубуу напускат, ама да земат и българските им братушки с тях и да ни оставят нас обикновените българи да се мъчим тук в гнилия капитализъм.

Откажи