Сряда,

Голям удар за Безос! Загубата

От: Редактор -
1278
Голям удар за Безос! Загубата
A
A
A

Богатството на Джеф Безос може да се стопи с над 15 млрд. долара през днешната търговия, след като финансовите резултатите на Amazon.com разочароваха инвеститорите и предизвикаха солиден спад с над 10% на акциите на водещата компания за електронна търговия при отварянето на Уолстрийт.

Акциите на компанията поевтиняват силно, след като късно снощи тя обяви, че е излязла на загуба през първото тримесечие, като в същото време отбеляза най-слабо повишение на продажбите си от 2001 г. насам.

Ако този първоначален ценови спад се запази, нетната стойност на богатството на Безос може да спадне до около 155 милиарда долара, според индекса на милиардерите на агенция Блумбърг (Bloomberg Billionaires Index). През миналата година богатството на Джеж Безос достигна пик от 210 мрд. долара.

Още преди днешното поевтиняване на акциите на Amazon, Джеф Безос, който е най-богатият човек в света след Илон Мъск, вече беше четвъртият най-голям губещ през тази година, като състоянието му се сви с 23 милиарда щатски долара към края на вчерашната търговия, според Bloomberg Billionaires Index.

Неговата компания Amazon се бори с по-високите разходи за труд след прекомерно наемане на персонал по време на пандемията и със скока на инфлацията, която може да ограничи размера на продажбите.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com