Големият скандал в Пловдив! Кой спечели панаира

Какво се случи след ключовата дата

Големият скандал в Пловдив! Кой спечели панаира | StandartNews.com

Вече е ясна развръзката на дългия скандал, разразил се за Повдивския панаир.

Община Пловдив не е обжалвала решението на Окръжния съд, с което апортът на акциите на Варна в панаира в съвместното дружество с Георги Гергов "Пълдин Туринвест" е обявен за основателен. Крайният срок решението да бъде оспорено пред Апелативния съд беше до 17 часа на 24 април 2023 г. 

Когато делът на Морската столица бъде вписан в капитала, бизнесменът, местен лидер на БСП и почетен консул на Русия Георги Гергов ще придобие над 79 на сто от контрола над международното търговско изложение, или на практика - пълен контрол над активите на Пловдивския панаир. 

Първа за опасността панаирът да бъде "подарен" на Гергов алармира общинската съветничка от "Демократична България" Веселина Александрова, която е и основен инициатор на натиска над общината, управлявана от кмета Здравко Димитров, да се опита да спре апорта.

"Няма смисъл да подаваме нова жалба, загубихме в Окръжния съд. А и има решение на Общинския съвет да бъде одобрено вдигането на капитала", коментира пред "24 часа" зам.-кметът Величко Родопски.

Реакция от страна на кмета на града Здравко Димитров няма. В последния ден от срока за обжалване на решението той се оказа в отпуска, заместникът му Величко Родопски - в командировка в София с изключен телефон, а директорът на правната дирекция в общината - в болнични. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай