Гълъб Донев: Готови сме да удължим 60 на 40 до края на годината

С актуализацията на бюджета ще бъдат осигурени 430 млн. лв. за помощ за бизнеса, каза социалният министър

Гълъб Донев: Готови сме да удължим 60 на 40 до края на годината | StandartNews.com

Правителството има готовност да удължи до края на годината мярка 60/40 веднага след актуализацията на бюджета. Това каза социалният министър Гълъб Донев на парламентарния контрол.

"В момента се намираме на прага на четвъртата вълна от COVID пандемията. Министерството на труда и социалната политика полага всички усилия да подкрепи всички групи работещи, които няма да могат да упражняват своята дейност", каза социалният министър.

 С актуализацията на бюджета ще бъдат осигурени 430 млн. лв. за помощ за бизнеса, като 30 млн. лв. са за авиосектора. Очаква се по 60/40 до края на годината да бъде запазена заетостта за около 80 000 души средно на месец. "Самоосигуряващите се може да бъдат подкрепени за запазване на заетостта на наетите при тях хора и по мярката "Запази ме +", или по 75/ 0. Предвижда се да бъде запазена заетостта на около 60 000 души. По нея ще могат да кандидатстват и самоосигуряващите се, чиято дейност е ограничена от заповед на държавен орган, с която е преустановена дейността в определени икономически дейности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай