Габрово строи по 800 автобуса годишно

Украинци разкриват 600 работни места в града на Рачо Ковача

Габрово строи по 800 автобуса годишно | StandartNews.com
Габрово. Между 500 и 800 автобусa и тролейбуса годишно ще се произвеждат в Габрово още от следващото лято, съобщиха от общината. Лвовските автобусни заводи LAZ- Украйна ще строят завод в града на Рачо Kовача. Така ще бъдат разкрити над 600 работни места.  
„Нашият стремеж е да предоставяме висококачествени транспортни услуги в целия свят. Имаме шанса да стъпим нa нови пазари и в Габрово да има производство на автобуси, на които пише - Произведено в България", каза при представянето на фирмата Владислав Спектор, директор маркетинг на Лвовски автобусни заводи. Според него в началото на следващата година ще започне планирането на инвестицията и в края на пролетта щe бъде ясна визията на конкретния бизнес план за нея. Според заместник-кмета на Габрово Климент Кунев града разполага не само с
традиции в машиностроенето, но и с професионални училища, което създава всички предпоставки за успех на инвестицията. Той пое ангажимент за диалог с ръководствата на Техническия университет и на Професионалната техническа гимназия за създаване на специалности в полза на производството на автобуси. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай