Френска банка предлага парични разплащания чрез Twitter

Френска банка предлага парични разплащания чрез Twitter | StandartNews.com

Париж. Една от най-големите френски банки пусна услуга, която позволява на клиентите да прехвърлят парични суми към други хора чрез туитове в социалната мрежа Twitter, съобщи Ройтерс. 

Услугата е разработена по стандартите за отворен софтуер (API) на Twitter и позволявана клиентите на банката да изпратят пари на свой приятел, без значение коя е неговата банка и без да се изискват банкови детайли.

Groupe BPCE е втората по брой клиенти банка във Франция. Нейната услуга за мобилни разплащания S-Money досега позволяваше прехвърляне на суми чрез SMS, а ходът с Twitter цели увеличаване на популярността и ползвателите на иновативния метод.

За Twitter това е нова стъпка към света на онлайн разплащанията в търсенията за нови методи на финансиране извън рекламите. От миналия месец се тества бутона Twitter Buy като част от туитове на различни бизнеси, който дава възможност на потребителите да открият и закупят продукти и услуги на съответните марки. Тази услуга обаче само свързва продавачи и купувачи, а не се занимава с паричните трансфери и всички въпроси на сигурността, свързани с онлайн разплащанията. 

Успехът на Twitter в разработването на допълнителни услуги е жизненоважен за компанията, тъй като тази година акциите й са поевтинели със 17%, докато конкурентът Facebook бележи ръст от 35%. Мрежата на Марк Зукърбърг вече предлага възможност за директен трансфер на пари към фейсбук-приятели за клиенти на японската банка Rakuten.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай