Французи произвеждат дървени къщи в Каварна

Французи произвеждат дървени къщи в Каварна | StandartNews.com

Каварна. Френска фирма, производител на дървени къщи и други изделия от дърво, е най-новият чужд инвеститор, който ще стъпи в Каварна. Той ще ползва под наем сградата, в която до неотдавна се помещаваше общината. Тя е със застроена площ от 2500 кв. м, а дворът й е 8 дка. Зданието е триетажно и е газифицирано, а пред него има и удобен паркинг, каза за "Стандарт" кметът на града Цонко Цонев.

Намерението на френската фирма е да разкрие 30-ина работни места, като за мащабите на кметството, а и в условия на криза никак не е малко, каза Цонко Цонев.

Компанията ще изнася продукцията си основно за Франция. Инвеститорски интерес в Каварна е заявила и българо-ирландска компания, която е и най-големият производител на черни миди чрез плантацията си за вкусния деликатес "Блек сий шелс". Годишно мидената ферма произвежда 4 хил. тона миди.

Намерението е в морската зона на Каварна да се изгради фабрика за преработка на миди и складови бази за съхранение на продукцията. Цонко Цонев очаква ирландските инвеститори да посетят града, за да огледат на място възможностите за развитие на бизнеса си. Кметът добави, че ако и този проект се реализира, то в Каварна ще бъдат разкрити около 60 нови работни места.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай