Фирми вземат заеми заради сметки в КТБ

Фирми вземат заеми заради сметки в КТБ | StandartNews.com

Общински фирми в Дупница не могат да работят заради блокираните им в КТБ пари. Шефовете търсят изход от създалото се положение чрез вземане на заеми. Те са поискали съгласие от местния Общински съвет за получаване на овърдрафти от други банки и затова местните законотворци ще заседават извънредно.

От общинското ВиК дружество се нуждаят от краткосрочен заем в размер на 50 000 лева, за да разплащат текущи разходи в дружеството. Във фирмата "Ученическо хранене" пък са останали без пари за заплати на персонала и са готови да поемат заем от 10 000 лева.

Плевнелиев: Решаваме за банката през октомври

Българските власти ще вземат решение какво да правят с Корпоративна търговска банка, след като станат известни резултатите от проверката на състоянието й, които се очакват около средата на октомври, заяви президентът Росен Плевнелиев в интервю за Ройтерс.

"В момента никой политик или правителство не могат да сторят нищо друго, освен да изчакат резултата от международния и вътрешния одит", а служебният кабинет напълно ще подкрепи това, което реши БНБ, коментира той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай