Фирми връщат наши студенти от чужбина

Фирми връщат наши студенти от чужбина | StandartNews.com

50 български студенти в чужбина вече са получили предложения да се върнат в България, за да работят за наши фирми. Това обяви шефът на Агенцията по заетостта Асен Ангелов и уточни, че двама дори вече са сключили договори и са започнали работа.

Експерти на Агенцията по заетостта и на Българската агенция за инвестиции посетиха в началото на годината 7 европейски града, в които има концентрация на наши студенти. Там те се срещнаха със сънародниците ни, за да им представят възможностите да започнат работа в страната, след като завършат обучението си.

"Изготвихме 170 профила на кандидати, в които е описано образованието им, личните и професионалните им интереси, мотивацията и очакванията им", обясни Ангелов. Тези профили са били представени на няколко български компании. 50 младежи вече са получили реални предложения за работа.

Сред кандидатите най-голям е броят на завършилите икономически специалности, но има юристи, инженери, ИТ специалисти и хора с хуманитарни профили.

Автобиографиите младите хора зад граница могат да изпращат на специално създадена електронна поща [email protected]. Профил "Работа за мен" е създаден и във Фейсбук, в който може да се задават всякакви въпроси и предложения, припомнят от Агенцията по заетостта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай