Фирми за кредити ни връщат пари. Как става

Теглените заеми били в различен размер

Фирми за кредити ни връщат пари. Как става | StandartNews.com

Родопчанин успя да осъди различни фирми за бързи кредити за неправомерно платени суми по договор. Мъжът от село в региона спечели шест дела срещу компании в рамките само на дни, съобщават колегите от вестник „Родопи voice“.

Теглените заеми били в различен размер. В един от случаите за кредит от 500 лева трябвало да се върнат 714 лева, въпреки че посочената обща сума за плащане била в размер на 531 лева. Защитата на родопчанина се позова на Закона за защита на потребителите. В договора формално била уговорена неустойка за неизпълнение за задължение на кредитополучателя, но фактически се дължала не неустойка, а договорна лихва, представляваща допълнителна печалба на кредитора, по „естеството си източник на неоснователно обогатяване“.

Всички дела бяха спечелени, като фирмите за бързи кредити трябва да върнат общо 1633 лева, представляващи недължимо платени суми по договора. Те са в различен размер, от 214 до 459 лева. Компаниите трябва да платят и общо 2400 лева за адвокатско възнаграждение, както и разноските по делата.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай