Филип Морис пуска новия IQOS ILUMA в България

Това е първата система за нагряване на тютюн с технология за индукционно нагряване

Филип Морис пуска новия IQOS ILUMA в България | StandartNews.com

Българското поделение на световния гигант Филип Морис обяви, че през октомври пуска на пазара IQOS ILUMA, най-новото устройство в портфолиото от бездимни алтернативи на компанията.

Уникалното в новия продукт е, че това е първата система за нагряване на тютюн с технология за индукционно нагряване – Smartcore Industion System™, без нагряваща пластина в холдъра и без нужда от почистване.

„След няколко серии на нашата система за нагряване на тютюн IQOS, продължаваме да разширяваме портфолиото си, за да предлагаме все по-усъвършенствани решения, които следват развитието на технологиите и адресират проблемите и нуждите на нашите пълнолетни потребители“, сподели генералният мениджър на Филип Морис България Демиан Пинтос.

„Този ангажимент непрекъснато да въвеждаме иновации играе важна роля в мисията ни за бъдеще без дим в България. Излизането на пазара на IQOS ILUMA представлява още една възможност за пълнолетните пушачи в страната да оставят цигарите в миналото и е важен скок напред в нашите усилия да намалим вредата от тютюна“, посочи той.

На българския пазар серията IQOS ILUMA идва в три варианта, като всички те са с технологията Smartcore Induction System™, която нагрява тютюна посредством индукция чрез модул на намотка в холдъра, създаваща магнитно поле и пренасяща енергия към фина метална пластинка, намираща се в консуматива. Благодарение на това тютюнът се нагрява равномерно отвътре и е без необходимост от почистване. Устройствата могат да се персонализират с широка гама от аксесоари.

В представянето на IQOS ILUMA пред медиите в България участва и Томазо Ди Джовани – вицепрезидент „Международни комуникации“ във Филип Морис Интернешънъл. „Днес отбелязваме не само пускането на нов продукт, отбелязваме иновациите и промяната. Напредъкът в науката и технологиите, воден от бизнеса, прави намаляването на вредата възможно. Във Филип Морис Интернешънъл нашата цел е ясна – да предложим на пълнолетните пушачи свят, в който те успешно да заменят цигарите с научнообосновани бездимни алтернативи колкото е възможно по-бързо. С над 320 хиляди пълнолетни потребители на IQOS в България,  вярваме, че IQOS ILUMA ще допринесе броят им да нарасне“, сподели италианецът.

„Подобно на предишните устройства и IQOS ILUMA отделя средно 95% по-ниски концентрации на вредни вещества в сравнение с цигарите”, подчерта Димитър Костов, ръководител „Маркетинг и потребителско преживяване” във Филип Морис България.

„С технологията Smartcore Induction System™ тютюнът в консуматива е изцяло запечатан, няма следи от употребата му и така не се налага почистване на устройството. Тази технология извежда нагряването на тютюна на следващо ниво. С тази и останалите характеристики на продукта целим да предложим решения на голяма част от проблемите, които досега част от пълнолетните потребители на IQOS споделяха“, допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай