Fibank пуска благотворителен календар с гимнастичките ни

Луксозното издание за 2019 г. е в подкрепа на Българската федерация по художествена гимнастика...

Fibank пуска благотворителен календар с гимнастичките ни | StandartNews.com

Първа инвестиционна банка (Fibank) реши до ознаменува коледните и новогодишни празници като представи своя традиционен благотворителен календар. Луксозното издание за 2019 г. е в подкрепа на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ), чийто партньор от 5 години е Fibank.

Издаването на благотворителния календар е инициатива, традиция и мисия, която ще продължим и в бъдеще, заяви директорът по маркетинга и рекламата в банката Илона Станева.

На страниците са златните медалистки от Европейското първенство през тази година (ансамбъл жени) Симона Дянкова, Лаура Траатс, Елена Бинева, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова и Теодора Александрова, капитанът на националния отбор (жени инвидивидуално) Невяна Владинова и талантливите Катрин Тасева и Боряна Калейн.

Целта на снимките в календара е да се покажат родните звезди на художествената гимнастика извън тяхното амплоа на състезателки, обясни Илона Станева. Според нея желанието на банката, както и на авторите и дизайнерите на календара е да се направи художествено представяне на гимнастиката.

Вече 5 години Fibank е един от най-важните ни партньори като спонсор и дарител, похвали се председателката на БФХГ Илиана Раева. Тя каза, че банката използва всяка възможност да помага на гимнастичките по нестандартен начин. Раева изрази надежда, че момичетата на България ще успеят да вземат достатъчно квоти за следващите олимпийски игри.

Всеки, който желае да се включи и да подкрепи грациите, вече може да придобие календара срещу сумата от 10 лв. във всеки клон или офис на Fibank, до изчерпване на количествата. В края на кампанията банката ще удвои събраните средства, съобщи Илона Станева.

Благотворителният календар на Fibank за 2019 г. в подкрепа на БФХГ е поредната спортна инициатива, част от корпоративната социална отговорност на банката. През 2012 г. авторският календар представи фотосите на легенди на българския спорт (Йордан Йовчев, Мария Гроздева, Станка Златева и др.), а събраната сума бе дарена на Българския параолимпийски комитет. Две години по-късно златните момичета на България бяха на снимките на календара, а Първа инвестиционна банка предостави събраните средства за спортната подготовка на състезателките от ансамбъла – девойки, спечелили олимпийския бронз в Рио де Жанейро.

Фотографът, заснел кадрите за календара, е Петър Пешев, а дизайнът и реализацията са дело на рекламна агенция KIWI.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай