Евродепутат инспектира Дунав мост 2 на колело

Евродепутат инспектира Дунав мост 2 на колело | StandartNews.com

Видин. Евродепутатът Майкъл Тюрер, зам.-председател на Дунавския форум на Европейския парламент, инспектира строежа на моста между Видин и Калафат на колело. Той пристигна във Видин с група колоездачи от Германия, Белгия, Холандия и Италия, които обикалят селищата по Дунав с велосипеди.

Това е голям строеж, гордост за Дунавската стратегия на парламента, обяви г-н Майкъл Тюрер минути, след като спря на моста. За напредъка на строежа му разказа испанецът инж. Хулио Риас, зам.-мениджър на фирма ФСС, изпълнител на проекта. Ние искаме да разберем как се разходват европейските средства, каза преди това на кмета на Видин Герго Гергов евродепутатът. Това е важно за нас сега, когато се разпределят парите за проектите от Дунавската стратегия за следващия програмен период.

От Видин започна третият етап от европейското велотурне на европарламента. След Видин участниците в него ще спрат и в други български градове по Дунава. Целта на турнето е да се създават контакти за по-тясно икономическо, социално и културно сътрудничество между 14-те страни, разположени по реката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай