Емоционално видео приобщава към каузата за приемната грижа

Емоционално видео приобщава към каузата за приемната грижа | StandartNews.com

София. В навечерието на Коледа Мтел стартира онлайн кампания „Всяко дете заслужава този жест", посветена на децата, настанени в приемни семейства. Тя цели да покаже колко малко понякога е необходимо, за да зарадваме и направим живота на едно дете по-хубав и за пореден път ще популяризира проекта „Приеми дете. Създай бъдеще".

Инициативата стартира днес с видеоклип, който показва доколко българите са готови да дарят 1 лев чрез SMS в подкрепа на децата в приемни семейства. В краткото филмче виждаме как доброто винаги се възнаграждава и всеки от героите, помогнал на дете в приемно семейство, също получи символичен подарък – цвете, билет за градски транспорт, чаша топло кафе. Всички тези неща струват 1 лев, каквато е и стойността на един дарителски SMS за каузата приемна грижа.

В рамките на проект „Приеми дете. Създай бъдеще" е разкрит специален дарителски номер, на който всеки може да окаже финансова помощ на децата, настанени при приемни родители. 1 лев е стойността на дарителския SMS към номер 17 777, който трябва да бъде с текст DMS DETE. Дарения могат да се направят и чрез банков превод IBAN BG13UNCR76301078951570, онлайн на сайта на нашия партньор по проекта от Назионална мрежа за децата www.nmd.bg, както и в специалните касички във всеки Мтел магазин в страната.

Проектът „Приеми дете. Създай бъдеще" се осъществява от Мтел за втора поредна година съвместно с Национална мрежа за децата. През 2013 година Мобилтел осигури финансова помощ на най-малко 200 деца в приемни семейства в България. Сумата, която телекомът дарява за дете, е в размер на 200 лева и се предоставя еднократно на приемните родители. 300 лева е предвидената сума за дете с увреждане. С тази подкрепа Мтел цели да подпомогне приемните семейства в посрещането на първоначалните нужди на децата при тяхното настаняване в новия им дом. Тази необходимост е посочена от самите приемни родители като приоритет в рамките на специално проучване, проведено в края на 2012 година. Благодарение на първото издание на проекта „Приеми дете. Създай бъдеще", 100 приемни семейства получиха през 2012 година допълнителна финансова помощ от Мтел.

Партньори на програмата са Национална мрежа за децата, Български дарителски форум, Министерство на труда и социалната политика, Държавна агенция за закрила на детето, вестник Сега и Нетинфо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай